dimecres, 16 d’octubre del 2013

SAUL I PATSY de Charles Baxter

"Saul i Patsy" és la recepta perfecta. La vida en parella, la crítica social, els fills, l'amor, l'amistat, la introspecció, la desesperança, l'entusiasme, l'humor,... tot en la justa mesura i untat amb el millor dels estils literaris. Baxter aconsegueix que qualsevol pugui apropar-se a uns personatges que traspúen una humanitat tangible, i en el fons, crec que som molts els lectors que acabem el llibre desitjant, algun dia, poder anar a trucar la porta de ca la Patsy i en Saul per fer una partida de scrabble

El binomi que representen els personatges principals és tan extraordinari que aconsegueix que el lector pugui identificar dins seu un Saul i una Patsy i que cada un dels seus pesaments ressoni dins seu amb força. Aquest és un dels encants de Baxter i fa del llibre un plaer.

"Saul i Patsy" és, clarament, un dels llibres que més m'atreveixo a recomanar amb fervor i entusiasme. Una petita joia.




"Saul, va pensar Patsy, era com una d'aquelles pastes dolces que de bon començament sembla que no en tens mai prou: les devores. I després, quan ja n'has tingut prou, et vols deslliurar d'aquella addicció, però no pots, no hi ha manera d'aturar-se. Aquells dònuts farcits de melmelada no desapareixeran mai de la teva vida, perquè en un moment determinat t'havies delit per ells. Lentament però implacablement, t'acabaran engreixant."




4 comentaris:

  1. Oh, Anna!!!!
    "Saul i Patsy" és meravellosa!!!!
    La recordo amb molt gust! La primera mitja part del llibre és perfecte... La felicitat ideal.

    Sóc molt fan de Charles Baxter: M'atreveixo a recomenar la seva obra mestra (sí!! Encara es pot millorar "Saul i Patsy"!!!): "El festí de l'amor". Que és rematadament bona!!!!

    Baxter forever!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Toni!!
      Si si si, ja he llegit també "El Festí de l'amor" i un dia d'aquests hi dedicaré un espai.... però jo sóc més de "Saul i Patsy"! No sé si perquè el vaig llegir primer, o perquè.... però tot i ser un fantàtic llibre "El festí de l'amor" no el va superar per mi!
      Baxter forever!

      Elimina
  2. Gràcies, Anna, per la teva recomanació doncs no el coneixia pas i que ha fa que pugui gaudir d'un nou aliment per l'ànima!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A tu Valentí per entrar a conèixer el blog! Gràcies i espero que t'atreveixis amb en Baxter, que val molt la pena!

      Elimina